Welkom in de

Heemparken

Ontdek, Dwaal en Geniet, in deze betoverende Groene Oase in de Randstad, Drie sfeervolle Parken die zeker een bezoek waard zijn. De Parken zijn speciaal ontworpen…….

LEES MEER…

Ontdek de parken

Amstelveen heeft, zoals u onder het kopje geschiedenis op deze site kunt lezen, aan de wieg gestaan van het begrip ‘heempark’ in Nederland.


Wandelroute door de 3 Heemparken ( Klik )

Weliswaar is het Dr. Jac. P. Thijssepark het bekendst van alle heemparken in Amstelveen, toch zijn er nog andere juweeltjes in deze gemeente te vinden. Op een steenworp afstand van het Thijssepark liggen twee heemparken, met ieder hun eigen karakter, die zeker een bezoekje waard zijn! Hier vindt u een routebeschrijving waarmee u door de drie parken geleid wordt. Print of kijk online en ga aan de wandel.
De duur van de wandeling is moeilijk in te schatten, de een blijft immers bij ieder bloemetje staan, de ander probeert met een wandeling zijn of haar conditie op peil te krijgen. Een gemiddeld geïnteresseerde wandelaar is er ongeveer anderhalf tot twee uur mee zoet. Blijft u alstublieft op de paden, de beplanting is kwetsbaar. Helaas kunnen we geen honden in de parken toelaten. Ook zijn fietsen en scooters in de parken verboden.

 

App

Speciaal voor bezoekers die zelfstandig rondgeleid willen worden door de drie parken. Prachtig geïllustreerd door tekst, foto’s en geluid. Deze gratis app is voor iPhone en Android telefoons ontwikkeld. Kijk voor de app in de Apple App Store of Google Android  Play Store voor de app Izi Travel en ga dan naar ‘Rondleiding door de 3 heemparken.

Drie heemparken wandeling

Tip!!!  Print of download deze prachtige geheime uitgebreide wandelroute en laat ook uw verrassen wat hier te zien is.

( ongeveer een wandeling van 90 minuten, inclusief geïllustreerde planten info voor onderweg )

 

 

Zoekkaarten

‘Klik’ op de zoekkaart om eventueel af te drukken.
Daarna op de ‘Pagina terug pijl.

 

 

Copyright ©2015 Gemeente Amstelveen. Design by Vmediagroep

Chat openen
1
Vragen staat vrij
Wilt u een professionele heemparken rondleiding
Goedemiddag 👋, wilt u een rondleiding aanvragen? Klik hier.

Of heeft u een andere vraag. Klik dan hieronder aan.

Maar e-mailen mag natuurlijk ook op [email protected]