Veel Gestelde Vragen

Wat zijn de openingstijden van het Thijssepark?
Het park is in principe 7 dagen per week, 24 uur per dag open. ’s Nachts is het echter niet aan te raden het park binnen te komen, er is geen verlichting en veel water….
Van wie is het Thijssepark?
Het park is een deel van het openbaar groen van de gemeente Amstelveen. Eigenlijk van iedereen dus. Het is daarom belangrijk dat bezoekers andere bezoekers aanspreken op gedrag dat niet door de beugel kan. Zo kunnen we het nog generaties mooi houden.
Wie onderhouden deze drie parken?
Dr. J. P. Thijssepark, De Braak, Dr. Koos. Landwehrpark
Deze parken wordt onderhouden door 10 medewerkers van de gemeente, zij zijn door eigen opleiding gespecialiseerd in inheemse beplantingen en onderhoud van heemparken.
Werken jullie ook met vrijwilligers?
Nee, bij ons werken geen vrijwilligers, door het gespecialiseerde werk is het moeilijk tijd vrij te maken om mensen voor dit vak op te leiden. Voor vrijwilligerswerk zal dat nog meer gelden.
Waarom mag ik er niet met mijn hond komen?
De inheemse beplanting van het park is op veel plaatsen erg teer, honden zien het verschil tussen een paardenbloem en wilgenbladalant niet! Daarnaast laat maar zeer weinig beplanting schoffelen toe, dat betekent dat alles met de hand gewied wordt, en honden willen nog wel eens iets achterlaten… Natuurlijk zijn er ook veel goed opgevoede honden en baasjes, maar dat is aan de buitenkant niet te zien, we moeten dus een lijn trekken.
Waarom mag ik er niet fietsen?
Het Thijssepark kent vele onoverzichtelijke bochten, ook komen er regelmatig mensen die slecht ter been zijn. Dat zijn twee punten die moeilijk met fietsers te verenigen zijn. Bovendien zijn de paden bedekt met lavasplit, we zouden ieder jaar meters pleisters kwijt zijn vanwege de open knieën.
Wat doen jullie met de planten die jullie er uithalen?
De heemparkmedewerkers halen niet alleen gras, brandnetels en paardenbloemen weg. Veel van de planten die gewied worden lijken prima op zijn plaats. Om echter de soortenrijkdom van het park te garanderen, moeten we ook, vaak zeldzame of mooi bloeiende, planten verwijderen. Deze gaan veelal naar andere heemparken of plantsoenen binnen de gemeente. We waarderen het dan ook niet als u, zonder het te vragen, planten uit onze handkarren meeneemt.
Hebben de parken een openbare toiletruimte?
Nee, voor een toilet moeten wij u verwijzen naar de dichtstbijzijnde Hotel-Café-Restaurant op de Amsterdamseweg.