Welkom in de

Heemparken

Ontdek, Dwaal en Geniet, in deze betoverende Groene Oase in de Randstad, Drie sfeervolle Parken die zeker een bezoek waard zijn. De Parken zijn speciaal ontworpen…….

LEES MEER…

Veel Gestelde Vragen


Het park is in principe 7 dagen per week, 24 uur per dag open. ’s Nachts is het echter niet aan te raden het park binnen te komen, er is geen verlichting en veel water….

Het park is een deel van het openbaar groen van de gemeente Amstelveen. Eigenlijk van iedereen dus. Het is daarom belangrijk dat bezoekers andere bezoekers aanspreken op gedrag dat niet door de beugel kan. Zo kunnen we het nog generaties mooi houden.

Dr. J. P. Thijssepark, De Braak, Dr. Koos. Landwehrpark

Deze parken wordt onderhouden door 10 medewerkers van de gemeente, zij zijn door eigen opleiding gespecialiseerd in inheemse beplantingen en onderhoud van heemparken.

Nee, bij ons werken geen vrijwilligers, door het gespecialiseerde werk is het moeilijk tijd vrij te maken om mensen voor dit vak op te leiden. Voor vrijwilligerswerk zal dat nog meer gelden.

De inheemse beplanting van het park is op veel plaatsen erg teer, honden zien het verschil tussen een paardenbloem en wilgenbladalant niet! Daarnaast laat maar zeer weinig beplanting schoffelen toe, dat betekent dat alles met de hand gewied wordt, en honden willen nog wel eens iets achterlaten… Natuurlijk zijn er ook veel goed opgevoede honden en baasjes, maar dat is aan de buitenkant niet te zien, we moeten dus een lijn trekken.

Het Thijssepark kent vele onoverzichtelijke bochten, ook komen er regelmatig mensen die slecht ter been zijn. Dat zijn twee punten die moeilijk met fietsers te verenigen zijn. Bovendien zijn de paden bedekt met lavasplit, we zouden ieder jaar meters pleisters kwijt zijn vanwege de open knieën.

De heemparkmedewerkers halen niet alleen gras, brandnetels en paardenbloemen weg. Veel van de planten die gewied worden lijken prima op zijn plaats. Om echter de soortenrijkdom van het park te garanderen, moeten we ook, vaak zeldzame of mooi bloeiende, planten verwijderen. Deze gaan veelal naar andere heemparken of plantsoenen binnen de gemeente. We waarderen het dan ook niet als u, zonder het te vragen, planten uit onze handkarren meeneemt.

Nee, voor een toilet moeten wij u verwijzen naar de dichtstbijzijnde Hotel-Café-Restaurant op de Amsterdamseweg.

Copyright ©2015 Gemeente Amstelveen. Design by Vmediagroep

Chat openen
1
Vragen staat vrij
Wilt u een professionele heemparken rondleiding
Goedemiddag 👋, wilt u een rondleiding aanvragen? Klik hier.

Of heeft u een andere vraag. Klik dan hieronder aan.

Maar e-mailen mag natuurlijk ook op [email protected]